KNOP SPONSOR  

    

V&VN IC

V&VN Intensive Care is de beroepsvereniging voor verpleegkundigen die werkzaam zijn op een intensive care afdeling en voor diegenen die geïnteresseerd of betrokken zijn bij de ontwikkeling en uitvoering van het beroep.  


Wat willen we ….                

  • Samenwerking
  • Belangenbehartiging
  • Professionalisering         
  • Ontwikkeling          
  • Permanente educatie         
Wat bieden we …. 

Marianne Freulings

Sinds 1986 ben ik werkzaam in het UMC te Maastricht. Ik ben mijn carrière gestart op de MC in het toenmalige st Annadal ziekenhuis. In 1986 ben ik als leerling op de cardiochirurgische IC gestart. waar in Maastricht de eerste CABG operaties uitgevoerd werden. Na het behalen van het IC getuigschrift ben ik op de algemene IC gaan werken. In 1991 zijn wij verhuisd naar het nieuwe” ziekenhuis het AZM en ben ik op de gecombineerde volwassen en kinder IC gaan werken. Van 2003 t/m 2008 ben ik  praktijkcoördinator geweest van  alle IC afdelingen binnen het MUMC en vanaf 2008 ben ik opleidingscoördinator cluster acuut binnen de MUMC+academie. Binnen dit cluster leiden wij IC-SEH-MC-Recovery-CC en AOA studenten op. Tevens ben ik lid van de dialyse commissie vanuit de VBG. Als opleidingscoördinator heb je verschillende taken en verantwoordelijkheden.
Denk hierbij aan:

·      Onderwijsontwikkeling en innovatie
·      Planner gastdocenten cluster acuut
·      Didactische scholingen voor gastdocenten organiseren
·      Voorzitter EVC commissie en EVC assessor
·      Klinisch redeneren organiseren en scholen binnen alle lagen van een organisatie. De nadruk ligt hierbij op borgen en toepassen
·      Acquireren
·     Mentor van junior opleidingscoördinatoren

Het zelf doceren van lessen was het primaire doel binnen de MUMC academie. De laatste jaren verandert deze rol meer van doceren naar adviseren. Zoals jullie zien een hele diverse baan waar de nadruk ligt op scholing en deskundigheidsbevordering.

Linda Nieborg

Sinds februari 2016 ben ik toegetreden tot het bestuur van V&VN-IC. Sinds 2001 ben ik werkzaam als verpleegkundige in het Universitair Medisch Centrum Groningen. In 2007 heb ik mijn IC-opleiding op de Intensive Care Volwassenen (ICV) afgerond. Op de unit waar ik werk worden voornamelijk thoraxchirurgische patiënten verpleegd. Dit vind ik een boeiend specialisme, omdat er op verpleegtechnisch niveau veel uitdaging in mijn werk zit. Ik zoek de uitdaging ook zelf op, omdat ik vind dat je daar een betere en breder inzetbare verpleegkundige van wordt. Verandering in werkomgeving is af en toe fijn. 
Naast mijn werk op de ICV heb ik als coördinator (vpk) bij de Mobiele Intensive Care Unit gewerkten  geparticipeerd in het team van de Consultatief IC-verpleegkundigen (CIV).Momenteel ben ik actief in de werkgroep Extra Corporeal Life Support (ECLS) en recentelijk als lid toegetreden tot de Decentrale Incident Meldingencommissie van de ICV (DIM-ICV). Sinds 2009 zit ik in de Beroepsinhoudelijke Raad (BIR), een werkgroep van de V&VN –IC. De BIR wil graag vanaf iedere IC in Nederland een afgevaardigde. De leden komen 1 keer per jaar bij elkaar. Voor meer informatie verwijs ik u naar de website van V&VN-IC. Heeft u belangstelling, dan kunt u zich via de website aanmelden. Vanaf daar ga ik nu mijn steentje bijdragen binnen het bestuur van V&VN-IC.
Ik wil me graag inzetten voor een duidelijke informatievoorziening naar de IC-verpleegkundigen, waarbij het platform V&VN-IC van de beroepsvereniging goed zichtbaar is voor zowel IC-verpleegkundigen als patiënten.