In gesprek met de IGJ

  • 26 juli 2024
  • Nieuwsbericht
  • Spoedeisende Hulp
Meeting 1020227 1280

In juni 2024 ging het bestuur van V&VN SEH op uitnodiging van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) met hen in gesprek. Aanleiding voor dit gesprek was dat de IGJ het toezicht en de visitaties op de SEH inhoudelijk willen verbreden. De vraag van de IGJ was: waar liggen de zorgen van de SEH-verpleegkundigen, welke knelpunten komen zij tegen en waar moet de IGJ aandacht voor hebben?

We hebben een zeer constructief gesprek gehad samen. Onderwerpen die wij onder de aandacht gebracht hebben zijn: zorgen over werkdruk op de SEH, focus niet alleen op traumazorg, maar ook op kwetsbare patiënten (ouderen, mensen met psychische ontregeling, daklozen), toenemende agressie van patiënten en naasten. Veel acute problematiek op de SEH komt voort uit maatschappelijke ontregeling. Knelpunten in samenwerking in de (acute) keten. We hebben afgesproken dit overleg op te volgen over enige tijd

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)